Φαρμακεία Μαραγκός – Περισσότερα απο όσα περιμένεις

Διατροφή & Ανοσοποιητικό

Ενισχύστε το Ανοσοποιητικό σας

O χειμώνας πλησιάζει και ήδη παρατηρείται σχετική έξαρση στις ιώσεις και τα κρυολογήματα.
Βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από την διατροφή είναι το βάρος, το κάπνισμα, η έλλειψη ξεκούρασης και ύπνου, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η αποφυγή του ήλιου και φυσικά η τήρηση των κανόνων υγιεινής (πλύσιμο χεριών κ.λπ.).
Read More

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που αφορά άνδρες και γυναίκες. Το 50% των ανδρών και το 30% των γυναικών εμφανίζουν ορατή αραίωση των μαλλιών έως την ηλικία των 40 ετών, ενώ μόλις το 35% των πασχόντων ακολουθεί κάποια θεραπεία.

Read More

Ενυδάτωση Προσώπου

Οι 4 βασικές ανάγκες περιποίησης του προσώπου είναι ο καθαρισμός, η ενυδάτωση, η απολέπιση & φυσικά η αντιηλιακή προστασία. Συγκεκριμένα, η σωστή ενυδάτωση του προσώπου είναι ένα θέμα που αφορά αφενός μεν στην υγεία της επιδερμίδας και αφετέρου στην αισθητική της εμφάνιση.

9 τρόποι-συμβουλές ενυδάτωσης προσώπου, για ενυδατωμένο πρόσωπο χωρίς προβλήματα ξηρότητας
Read More

Χοληστερόλη και Προστασία

Η διαταραχή που ονομάζουμε υπερχοληστεριναιμία στην αρχή δεν παρουσιάζει ενοχλήσεις και δεν υπάρχουν έκδηλα συμπτώματα. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης γίνονται εμφανή σε αιματολογικόέλεγχο ρουτίνας. Η αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης γίνεται αρχικά με μικρές αλλαγές στη διατροφή και στον γενικότερο τρόπο ζωής του ατόμου και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Read More

Διατροφικές οδηγίες για το ουρικό οξύ!!!

Το ουρικό οξύ είναι η χημική ουσία που δημιουργείται στον οργανισμό όταν διασπά τις ουσίες που λέγονται πουρίνες. Το σώμα αποβάλλει το επιπλέον ουρικό οξύ μέσω των νεφρών στα ούρα. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, το άτομο πάσχει από ουρική αρθρίτιδα.
Υπολογίζεται ότι περίπου το 2,5% του γενικού πληθυσμού πάσχει από ουρική αρθρίτιδα ή ποδάγρα. Αυτοί που υποφέρουν περισσότερο είναι οι άνδρες μέσης ηλικίας.

Read More