Φαρμακεία Μαραγκός – Περισσότερα απο όσα περιμένεις

Ενυδάτωση Προσώπου

Οι 4 βασικές ανάγκες περιποίησης του προσώπου είναι ο καθαρισμός, η ενυδάτωση, η απολέπιση & φυσικά η αντιηλιακή προστασία. Συγκεκριμένα, η σωστή ενυδάτωση του προσώπου είναι ένα θέμα που αφορά αφενός μεν στην υγεία της επιδερμίδας και αφετέρου στην αισθητική της εμφάνιση.

9 τρόποι-συμβουλές ενυδάτωσης προσώπου, για ενυδατωμένο πρόσωπο χωρίς προβλήματα ξηρότητας

1. Ενυδατικές κρέμες: Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες προσώπου. Να επιλέγετε προϊόντα που περιέχουν φυσικά υλικά και αν είναι δυνατόν με λίγα συντηρητικά. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ενυδάτωσης προσώπου, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου.
2. Νερό: Το νερό θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε την επιδερμίδα του προσώπου από μέσα προς τα έξω. Μην ξεχνάτε να πίνετε 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα και πολύ γρήγορα θα αποκτήσετε μια επιδερμίδα γεμάτη ζωντάνια.
3. Φρούτα – λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού και εκτός του ότι θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε, παράλληλα θα παρέχουν στο πρόσωπό σας και την επιδερμίδα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που σε πολλές περιπτώσεις είναι “καταλύτες” για μια καλή ενυδάτωση προσώπου.
4. Διακοπή καπνίσματος: Το κάπνισμα έχει τρομερή ικανότητα στο να αφυδατώνει το πρόσωπο και την επιδερμίδα. Οι γυναίκες που καπνίζουν μπορεί να εμφανίσουν πιο γρήγορα τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης, ενώ παράλληλα αφυδατώνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα να έχουν (οπτικά) μια πιο γηρασμένη επιδερμίδα προσώπου.
5. Αντηλιακό προσώπου: Η ηλιακή ακτινοβολία είναι μια από τις πρώτες αιτίες που προκαλούν αφυδάτωση στην επιδερμίδα του προσώπου αλλά και του σώματος. Αν θέλετε να διατηρήσετε ένα καλά ενυδατωμένο πρόσωπο, τότε ένα αντηλιακό προσώπου ακόμα και το χειμώνα θα σας βοηθήσει αρκετά. Η αντηλιακή προστασία θα σας βοηθήσει σημαντικά καθώς δε θα επιτρέψει την διαφυγή υγρασίας.
6. Νερό ή “ενυδατικά” ποτά όταν γυμνάζεστε: Ανήκετε στις γυναίκες που γυμνάζονται; Η γυμναστική όπως είναι γνωστό προκαλεί εφίδρωση, η οποία με τη σειρά της προκαλεί μεγάλη απώλεια υγρών. Η αναπλήρωση αυτών των υγρών με νερό ή με κάποιο “ενυδατικό” ποτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ενυδάτωση του προσώπου σας. Ένα ποτήρι χυμός, ένα ενεργειακό ποτό κ.τ.λ. μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.
7. Πότε χρειάζεται καλύτερη ενυδάτωση; Σε περιόδους έντονης ηλιακής ακτινοβολίας και σε περιόδους που κάνει πολύ κρύο και το δέρμα εκτίθεται σε ξηρό αέρα, η καλή ενυδάτωση του προσώπου είναι πιο επιτακτική.
8. Πότε να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες; Κάθε φορά που καθαρίζετε το πρόσωπό σας ή κάθε φορά που κάνετε απολέπιση, καλό είναι να ακολουθηθεί μια ενυδατική κρέμα. Οι πόροι του δέρματος τότε είναι ανοιχτοί και η ενυδάτωση του προσώπου θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα.
9. Προσοχή στα χημικά: Ορισμένα χημικά συστατικά που εμπεριέχονται σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα όπως καθαριστικά προσώπου, απολεπιστικά, κ.τ.λ. μπορεί να κλέβουν την υγρασία του προσώπου σας και έτσι θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο.

Σημαντικότερη η ενυδάτωση του προσώπου σας μετά το καλοκαίρι!
Η έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να στοιχίσει αρκετά στο δέρμα, εάν αυτό δεν τύχει της κατάλληλης φροντίδας πριν αλλά και μετά την έκθεσή του.
Η θάλασσα, ο ήλιος, ο αέρας, το αλκοόλ και η κακή διατροφή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αφυδατώνουν το δέρμα. Η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση του δέρματος που μπορεί να προσβάλει όλους τους τύπους (κανονικό, ξηρό, λιπαρό, μεικτό).
Η θεραπεία ενός αφυδατωμένου δέρματος είναι γενική (με διατροφή) και τοπική (μάσκες, κρέμες προσώπου).
Για να ισορροπήσει (το δέρμα) πρέπει η διατροφή να είναι πλούσια σε νερό, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα καλλυντικά.
Αν δεν επισκέπτεστε αισθητικό, μπορείτε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο και στο λαιμό με την κρέμα σας ή με κάποιο λαδάκι (λάδι αβοκάντο, σιτέλαιο).
Η σωστή περιποίηση γίνεται με τη σειρά ως εξής:
1. Καλό ντεμακιγιάζ στο πρόσωπο και στον λαιμό.
2. Πίλινγκ για να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα.
3. Μάσκα ενυδατική (1-2 φορές την εβδομάδα).
4. Και τέλος κρέμα προσώπου ή λαδάκι (με μασάζ).
Το μασάζ βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που χρησιμοποιούνται.
Καλό φθινόπωρο και μην ξεχνάτε ότι την αντηλιακή κρέμα την φοράμε όλο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι!